El Repte

El Repte

El repte dels "100 Cims" es va iniciar el dia 1 de juliol de 2006 i l’objectiu que es pretén amb els “100 Cims” és conèixer les diferents contrades del nostre país mitjançant l’excursionisme.

Aquest repte no és, únicament, per a les persones més ben preparades, sinó que tothom hi té cabuda, ja que en el catàleg hi ha cims de tota mena, des dels de baixa muntanya fins als 3.000 del Pirineu. L’objectiu de l’activitat dels “100 Cims” és conèixer el país, tot fent excursionisme i no és cap competició.

Actualment, el catàleg dels “100 Cims” està format per 308 cims, representatius i característics de la geografia catalana. Dels cims del catàleg, cadascú pot escollir els cent cims que li siguin més atractius i que li permetin superar el repte. El repte consisteix en fer-ne 100 i si es vol seguir afegint cims és perquè el federat té interès en la descoberta i no té un afany col·leccionista. S’escull un cim, es cerca informació, es planteja un itinerari i es fa l’excursió per gaudir-ne, però sense cap neguit per completar una llista.

El llistat de cims és una proposta, per tant no vol dir que els cims que hi figuren són els que creiem des del Comitè que són els únics i els millors. S’han triat aquests cims després d’hores de treball al davant de guies i cartografia, repassant records d’excursió i quan no hi havia informació o no ho teníem clar, s’hi ha anat per tal de fer la comprovació de les característiques del cim.

A més de ser una proposta, el llistat representa el consens de les persones que formem part del Comitè. Som conscients que hi ha cims que no són al llistat i que poden ser importants (per diversos motius) per algú o per alguna entitat, però el Comitè ha valorat altres fets en triar els cims: que siguin panoràmics, amb interès excursionista i amb importància geogràfica.

Considerem que quants més cims hi hagin serà més fàcil assolir el repte i els federats podran tenir més diversitat d’objectius. Com qualsevol actuació humana, la llista dels “100 Cims” no és perfecta, però és una eina per conèixer el territori i les nostres muntanyes, i una proposta per a tots els federats. Sis anys d’activitat i gairebé 1.500 participants ens fan pensar que l’activitat ha estat ben acollida.